Hulmur

Mange danske huse er uden hulmursisolering, og det kan potentielt komme til at koste dyrt. Manglende hulmursisolering kan nemlig føre til et betragteligt varmetab. Heldigvis er det nemt at rette op på sagen - det er nemlig ganske simpelt at få udført hulmursisolering!

 

Det skal du vide om hulmursisolering

Mange ældre danske huse er opført med en hulmur. Det betyder, at der er mellemrum mellem murens indre og ydre, og dette rum skal helst isoleres. I mange tilfælde er det dog ikke blevet gjort. Det var først i midten af halvfjedserne, at man får alvor begyndte at isolere hulmuren.

Typisk slipper en del varme ud, når hulmuren ikke er ordentligt isoleret. Og ikke alene er det svært at holde varmen inde - der kan også komme kulde ind udefra. Her er det vigtigt at få rettet op på problemet, da du kan spare mange penge i længden ved at få isoleret muren. Et nedsat forbrug er også rigtigt godt for det miljøet som helhed.

I andre tilfælde er det tid til en efterisolering af hulmuren, eksempelvis hvis der er brugt forældede materialer, eller hvis isoleringen er nedbrudt. Her kan det gamle isoleringsmateriale suges ud og erstattes med nyt.

Der findes metoder, hvorpå du selv kan tjekke, hvor godt din hulmur er isoleret. Man får dog altid en mere præcis vurdering ved at få en isolatør til at se nærmere på sagen.

 

Hvornår er pengene tjent ind igen?

Flere faktorer spiller ind, når det handler om at få “overskud” på sin investering. Mange får nemlig lavet hulmursisolering ud fra et finansielt perspektiv - nemlig at man kommer til at spare penge via en mindre varmeregning i fremtiden. Og det gør man bestemt også. Efter du har betalt for isoleringen, vil der ofte gå mellem 1-3 år inden investeringen er tjent hjem igen, og herefter er der altså tale om et egentligt overskud.

Men det varierer som sagt fra husstand til husstand: De fleste huse er jo ikke ens, og derudover kan energiforbruget også variere fra sted til sted. Det eneste, som vi kan sige med sikkerhed, er, at det betaler sig at få lavet hulmursisolering - både fra et finansielt synspunkt, men også fra den miljømæssige vinkel.

 

Få et uforpligtende tilbud

Overvejer du at få isoleret huset? I så fald er du velkommen til at kontakte os og fortælle mere om dine ønsker. Vi kan hurtigt se nærmere på situationen og give dig et uforpligtende tilbud. Vi er baserede i Aarhus, men vi har aktivitet over hele landet. Vi benytter de bedste materialer og har rigeligt med erfaring på området. Professionel hjælp gør det hele lidt lettere, så sig endelig til, hvis du ønsker assistance med projektet.

Bliv ringet op

Dansk Totalisolering ApS © Alle rettigheder forbeholdes - Cookiepolitik