SolarVenti solfanger

En luftsolfanger leverer varmluftventilation - dvs. forvarmet ventilationsluft.
Luftsolfangerens indbyggede varmeabsorber og det gennemsigtige og isolerende dæklag på lufsolfanger-panelet betyder, at temperaturforøgelsen i den indblæste ventilationsluft fra eksempelvis en standard SV14A luftsolfanger - på en vinterdag med cirka 0 grader og solskin i et sommerhus udenfor sæsonen, - vil være cirka 25 grader Celsius højere end udendørstemperaturen.

Ved denne temperaturforøgelse er den forvarmede ventilations-lufts evne til at absorbere og videretransportere fugt blevet mere end firedoblet - sammenlignet med ikke-forvarmet ventilationsluft (koldluftventilation) fra en soldrevet ventilator.

Varmluftventilationen fra luftsolfangerens indbyggede absorber, har afgørende betydning for luftsolfangerens evne til at affugte luften og være med til at holde sommerhuset frostfrit med et minimalt forbrug af elvarme.


En velfungerende luftsolfangerkonstruktion leverer:

  • Mange kubikmeter luft i timen = Højt antal m3 h i reel indblæsningseffekt
  • Maksimal virkningsgrad fra luftsolfangerens solabsorber
  • Mærkbart varmetilskud, som i praksis betyder høj affugtningsgrad og god ’ventilations-komfort’ (indblæsningsluften føles som lun luft og ikke som ‘kold træk’). Samtidig betyder den forvarmede ventilationsluft, en minimering af udgifterne til den opvarmning, som skal holde sommerhusets installationer sikkert frostfri, når huset står ubeboet hen om vinteren.

Bliv ringet op

Dansk Totalisolering ApS © Alle rettigheder forbeholdes - Cookiepolitik