Mange danske huse er uden hulmursisolering, og det kan potentielt komme til at koste dyrt. Manglende hulmursisolering kan nemlig føre til et betragteligt varmetab. Heldigvis er det nemt at rette op på sagen - det er nemlig ganske simpelt at få udført hulmursisolering!
Det skal du vide om hulmursisolering
Mange ældre danske huse er opført med en hulmur. Det betyder, at der er mellemrum mellem murens indre og ydre, og dette rum skal helst isoleres. I mange tilfælde er det dog ikke blevet gjort. Det var først i midten af halvfjedserne, at man får alvor begyndte at isolere hulmuren.
Typisk slipper en del varme ud, når hulmuren ikke er ordentligt isoleret. Og ikke alene er det svært at holde varmen inde - der kan også komme kulde ind udefra. Her er det vigtigt at få rettet op på problemet, da du kan spare mange penge i længden ved at få isoleret muren. Et nedsat forbrug er også rigtigt godt for det miljøet som helhed.
I andre tilfælde er det tid til en efterisolering af hulmuren, eksempelvis hvis der er brugt forældede materialer, eller hvis isoleringen er nedbrudt. Her kan det gamle isoleringsmateriale suges ud og erstattes med nyt.
Der findes metoder, hvorpå du selv kan tjekke, hvor godt din hulmur er isoleret. Man får dog altid en mere præcis vurdering ved at få en isolatør til at se nærmere på sagen.